zomerse erwtensoep

I loveee SOEP! Ik zou het wel 3x in de week kunnen eten, van een lekkere gevulde soep tot een helder groentesoepje met een stukje brood erbij. YUM!

Mijn favoriete soep is erwtensoep en dat eet ik dan ook regelmatig in de herst/winter. In de zomermaanden heb ik meer zin in wat minder vullende & frisse soepjes dus ik was dan ook heel blij om dit recept te ontdekken in het nieuwe boek van chef Dick Middelweerd (2 Michelin sterren!) en Guus Meeuwis.

Erwtensoep, maar dan zomers! Met munt, paling & een vleugje room. Lekkah!

De soep is heel simpel om te maken, net als de rest van de gerechten in het kookboek ‘ Het lekkerste van Guus & Dick’. Zo hebben wij afgelopen weekend de burgers van Guus gemaakt & hebben wij ter plekke besloten hamburgers nooit meer op een andere manier te maken! Het was in een half uurtje gepiept en het was nog sneller op 😉

Goed, de soep!

zomerse erwtensoep

Ingredienten:

In het boek staat dat het voor 4-6 personen is, maar ik vond het eerder 3 porties!

450 G Doperwten (diepvries)

800 ML Kippenbouillon

25 G Munt

125 ML Room (Creme fraiche)

100 G Gerookte Paling

Bereiding:

Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water.

Giet de erwten af in een zeef en spoel af met koud water, houd 2 eetlepels erwten achter voor de garnering.

Pureer de rest van de erwten in een keukenmachine (Ik heb de Nutri Bullet gebruikt, die gebruik ik OVERAL voor. Saus, Smoothies, Pureer situaties)

Voeg een beetje bouillon toe aan de inmiddels erwten puree en duw het door een fijne zeef.

Voeg de erwten puree toe aan de kippenbouillon en meng het door goed te roeren.

Mix de soep vervolgens in een staafmixer (Nutri Bullet, in mijn geval.) Ik dacht in eerste instantie dat het mixen van de soep overbodig was maar hij wordt er lekker luchtig van, dus doen!

Breng op smaak met peper & zout.

Houd wat munt apart voor garnering & hak de rest van de munt fijn.

Klop met een mixer de creme fraiche stijf en spatel de fijngehakte munt erdoor. Breng de room op smaak met zout & peper.

Snijd de paling in kleine stukjes.

Schep de soep in kommen of diepe borden. Schep er een lepel muntroom op en leg hier de stukjes paling op. Garneer met een mooi topje munt en de erwten.

zomerse erwtensoep

Ik en mijn vriend vonden de soep beide heerlijk! Wij zijn sowieso gek op paling, en op erwtensoep dus er kon niet veel mis gaan 😉

Hier maak je gegarandeerd indruk mee tijdens een etentje voor vrienden/familie. Wedden dat niemand ooit eerder erwtensoep met paling heeft gehad?!

Bon Appetit!

Liefs,

-Richelle,xx

Shop de post: