Ik heb recentelijk besloten niet langer een carrière na te willen jagen als blogger! Het is jaren mijn droom geweest en hiervóór heb ik een blog genaamd riesinterior gerund. Jarenlang geschreven over interieur totdat ik niet meer wist waar ik over moest schrijven. En nu PinkAvocado, waar ik nog steeds mijn ei kwijt kan omdat het een lifestyle blog betreft. Maar ik er simpelweg geen tijd voor heb gehad door het verbouwen van ons huis en nu een nieuwe uitdaging in de marketing. Ik heb besloten mezelf niet langer te pijnigen en een beslissing te maken. Ik stop niet met bloggen, ik stop wel met het proberen geld te verdienen met bloggen.

Zo.

Dat had ik nog niet eerder uitgesproken..

Vanaf nu gooi ik een blog online wanneer ik daar zin in heb, en wanneer ik daar tijd voor heb. Geen berichten meer die goed scoren in Google, geen trends die bezoekers trekken.. Alleen berichten die ik nuttig vind om te bewaren in mijn ‘online dagboek’.. Berichten waar degene die nog op mijn blog belanden echt wat aan hebben. Zoals dit blogbericht:

 

BLEEKSELDERIJ

En waarom ik mijn dag ermee start!

 

Ik heb al jaren last van spastische darmen. Ik heb er eigenlijk nooit heel veel last van gehad tot een jaar terug het ineens ontzettend begon te rommelen. Ik kreeg echt óveral buikpijn van en ik moest standaard 3/4 uur rechtop blijven zitten na het eten omdat het anders terug omhoog kwam, geen late night snacks voor mij! Dat heeft niet echt iets te maken met je darmen hoor ik je zeggen, nee dat klopt en het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom ik hier last van heb gehad. Maar de oplossing voor maag & darmproblemen bleek hetzelfde namelijk: bleekselderij sap!

Sap van bleekselderij bevat speciale voedingsstoffen in zijn vezels die worden geactiveerd wanneer de groente wordt geperst. Deze voedingsstoffen bevorderen een optimale werking van het spijsverteringskanaal door als een natuurlijk laxeermiddel te werken en de zenuwen te ontspannen die zijn beschadigd door ongezonde levensstijl en voedselkeuzes.

Bleekselderij sap is verzachtend en verkoelend voor het spijsverteringskanaal, wat helpt bij ontstekingen in het maag-darmkanaal. Dit is perfect voor iedereen met spastische darmen, Crohn, darmkanker, etc. Het uitzonderlijk hoge percentage natuurlijk natrium in selderij kan je echt helpen om de rest van het voedsel dat je eet gedurende de dag te absorberen. De enzymen in bleekselderij werken om het zoutzuur in de maag te verhogen, zodat voedsel gemakkelijk verteert en niet gist.

Anthony Williams AKA Medical Medium stelt dat selderij een van de beste manieren is om het darmkanaal te alkaliseren. De krachtige natriumsoorten werken samen om gifstoffen uit elke centimeter van je lichaam, waaronder je darm, te verwijderen en je maagwand te helpen genezen en regenereren.

Hij stelt dat het drinken van een halve liter vers selderijsap elke ochtend op een lege maag je gezondheid en spijsvertering in slechts een week kan transformeren……………………….

En voor mij was bovenstaande helemaal waar, ik heb geen buikpijn meer na het eten! Het grote ‘eetonderzoek’ is voor mij verleden tijd. Ik hoef geen goor glutenvrij brood meer te eten & kan met een gerust hart onderuit zakken op de bank na het avondeten.

Nog een belangrijke tip: Koop biologische bleekselderij. De niet biologische variant is danwel een hele euro goedkoper, wat ik uiterst irritant vind.. Maar daar zitten chemicaliën en pesticiden op die je niet binnen wil krijgen (echt.. Bleekselderij staat op de ”The Dirty Dozen” lijst, google het maar.) Biologische bleekselderij was ik niet eens voordat ik hem in de juicer stop, omdat ongewassen biologische groenten de grootste bron van natuurlijke probiotica is. Al die bruine stipjes die je op ongewassen groente ziet zitten is niet áltijd zand, meestal is het probiotica. Wonderlijk nietwaar? 🙂

Ik snij in het weekend 3 bossen biologische bleekselderij sap in stukjes en bewaar het in de koelkast, zodat ik het de daaropvolgende dagen alleen nog maar hoef te juicen in de ochtend. Niemand heeft zin in extra werk voor het werk 🙂

Oja, mocht je niet geïnteresseerd zijn in het beschermen van je maag en darmen. Dit zijn de overige voordelen van bleekselderijsap:

Ontstekingsremmend

Twee speciale samenstellingen in selderij, polyacetyleen en luteoline, maken selderij tot een ontstekingsremmende krachtpatser.

Zeer ontgiftend

Dit magische sap is extreem hydraterend en alkalisch, waardoor het effectief is voor het uitbalanceren van de pH-waarde van het lichaam en het neutraliseren van eventuele zuurgraad in het lichaam.

Zuivert de bloedstroom

Selderij bevat een bepaalde samenstelling genaamd coumarinen die de activiteit van witte bloedcellen bevordert en het vasculaire systeem ondersteunt.

Versterkt de botten

Is het je ooit opgevallen dat selderij eigenlijk op botten lijkt? De doctrine van handtekeningen geeft aan dat de manier waarop een plant verschijnt laat zien aan welk lichaamsdeel het bijzonder heilzaam is. Is het toeval dat botten 23% natrium zijn en selderij ook 23% natrium is? Ik denk het niet!

Koop deze cheap ass juicer voor een uitstekend sap resultaat en niet ingewikkeld schoonmaak werk in de ochtend 🙂

Liefs,

-Richelle,xx