UNICORN LATTE RECEPT

unicorn latte recept

Na de regenboog bagels uit New York zijn er nu: Unicorn Latte’s!

Het drankje is flink populair aan het worden en het ziet er dan ook super gezellig uit.

Naast gezellig is het drankje ook nog eens gezond (naast de sprinkles dan, maar het draait allemaal om balans :p )

Ze komen in alle kleuren van de regenboog, het ligt er maar net aan welke gekleurde superfood je aan het drankje toevoegt!

Rode bietenpoeder -> Rode latte

Matcha poeder -> Groene latte

Blauw-groene algen -> Blauwe latte

De populaire versie van het Unicorn Latte recept uit New York bevat groen/blauwe algen en toen ik dat las dacht ik : IEEEKK.. dat zat afgelopen zomer ook in de vijver hier in de buurt en we mochten er NIET in zwemmen dus whyyyy? Toen heb ik wat research gedaan en wat blijkt, wanneer het in een steriele omgeving gekweekt wordt is blauw-groene alg (ook wel spirulina genoemd, wat een specifieke soort blauw-groene alg is) heel gezond 🙂

De voordelen van Spirulina:

Bevat veel vitamine A C en E en B complex zoals B12 en en B6.

Rijk aan natuurlijke materialen zoals calcium, magnesium en ijzer.

Voorlopige studies wijzen uit dat het een natuurlijk anti-kanker middel bevat (Phycocyanine geeft spirulina zijn unieke blauw-groene kleur en mogelijk zijn anti-kanker eigenschappen. Dit speciale blauwe pigment is enkel gevonden in blauw-groene algen)

Vergeleken met soja bonen bevat spirulina wel 20x meer proteïne en aangezien soja zo’n sterk verminderde reputatie heeft de laatste tijd is spirulina een goede vervanging van soja.

Spirulina staat er ook om bekend de darm flora in evenwicht te brengen, aangezien ik vaak problemen heb met mijn buik heb ik besloten een potje blauw-groene algen te kopen en te zien wat er gebeurt! I will be your guinea pig 🙂

Aangezien ik de Spirulina nog niet in huis heb gaan we vandaag voor een gele versie van de Unicorn latte! Ik ben al een tijd fan van golden milk en ik drink het superfood drankje regelmatig in de wintermaanden. Het belangrijkste ingrediënt in golden milk is Kurkuma, deze superfood kleurt de melk niet alleen goud maar heeft ook oneindige voordelen voor je gezondheid:

Kurkuma (Geelwortel):

Ontstekingsremmend, deze belangrijke eigenschap maakt Kurkuma zelfs een sterke natuurlijke pijnstiller voor chronische pijn zoals reuma en artritis.

Het kan alzheimer voorkomen en zelfs verminderen. Wat heel opvallend is dat Alzheimer veel minder voorkomt in India dan in andere landen, en daar gebruiken ze shitloads Kurkuma 😉 !

Het verbetert de stemming.

Het verlaagt je cholesterol

Het verhoogt je weerstand

Het helpt bij lever en gal kwalen

Het vertraagt diabetes

Het helpt tegen overgewicht

Het is goed voor je huid

Mocht je vaak last hebben van een schimmelinfectie waar helaas veel vrouwen last van hebben is het ook een goed idee Kurkuma te nemen, Kurkuma heeft een schimmelwerende werking en voorkomt overgroei van schimmel.

En zo kan ik nog wel even doorgaan! Kurkuma is naar mijn idee de nummer 1 in superfoods! En velen met mij denken daar hetzelfde over 🙂

Wanneer je besluit Kurkuma in je dagelijks leven te gaan verwerken is het belangrijk dat je het inneemt met zwarte peper, zwarte peper zorgt ervoor dat de Kurkuma 20x beter opgenomen kan worden door je lichaam, wat ook helpt met het beter opnemen is vet. Curcumine is vet oplosbaar dus ik gebruik het in combinatie met kokosolie. Verder raad ik je aan een biologische Kurkuma te kopen, niet een potje uit de winkel maar een onbewerkte versie zoals deze.

Hoe kan je Kurkuma verwerken in je dagelijks leven?

  1. Voeg 1 theelepel Kurkuma toe aan je smoothie, samen met een theelepel kokosolie en een snufje zwarte peper.
  2. Strooi wat Kurkuma en zwarte peper over avocado
  3. Meng Kurkuma door de olijfolie die je over je salades gebruikt
  4. Maak golden milk of een Unicorn Latte!

Mocht je een simpelere oplossing willen kan je bij de Tuinen capsules halen met Kurkuma en zwarte peper, zorg ervoor dat je het ongeveer gelijktijdig inneemt met wat vet.

Dit had eigenlijk een simpel artikel over een vrolijke Unicorn Latte moeten worden but I can’t help myself, Kurkuma is just too good not too share 😉

unicorn latte recept

Unicorn Latte Recept

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 theelepel Kurkuma poeder

2 eetlepels rauwe honing

1 eetlepel kokosolie

Snufje peper

Snufje kaneel

Bereiding

Schenk de amandelmelk in een steelpannetje en laat warm worden, het mag niet koken.

Schep daar de geelwortel,kokosolie en zwarte peper bij en gebruik geen houten spatel om te roeren, deze zal ook geel verkleuren.

Schenk het mengsel in de blender samen met een de honing en kaneel en laat het 20 seconden luchtig worden.

Giet het mengsel in een groot glas

Sprenkel wat gekleurde suiker over je latte en begin je ochtend als een Unicorn 🙂

Fijn weekend!

-Richelle,xx