Yeaaaaah baby, we’ve got the key!

pinkavocado

Vorige week dinsdag hebben we de sleutel in ontvangst mogen nemen en sindsdien zijn wij non-stop aan het slopen geweest.

Dinsdag woensdag en donderdag was ik nog suuuper enthousiast en wellicht een beetje naïef met de planning en op vrijdag realiseerde ik me dat er nog zoooooooveel moet gebeuren en dat ik nu al wallen onder mijn ogen heb die nergens heen gaan. Jap, een verbouwing is ZWAAR!

 

Wat zijn we allemaal aan het doen?

Een ondersteunende muur er uit aan het slopen, wat dus flink wat werk met zich mee brengt. Gisteren hebben ze een draagbalk van 250 kilo naar binnen gesjouwd, hiervoor hebben we in de gang een raam er uit moeten halen want de balk is 5,2 meter lang en kan geen bocht maken! Het bleek zo’n moeilijke klus dat we rond 23.00 pas klaar waren.

pinkavocado

Vloertegels beneden er uit slopen (die dateren uit 1985)

1e verdieping 3 lagen behang er af steken in 3 kamers (dat heb ik gedaan de afgelopen dagen, mijn goddd wat een werk)

pinkavocado

Vloerbedekking van de 1e verdieping verwijderen en van de trap. De vorige bewoners hebben zo’n 10 liter lijm gebruikt, het is ZO goor allemaal!

Badkamer is er uit gesloopt (marmeren badkamer can’t waait!!) Onderstaande foto is de badkamer nu….

pinkavocado

Plafond van de eetkamer & bijkeuken is verwijderd

Keukenblok is verwijderd uit de bijkeuken

Klinkers zijn uit de garage geschept, hier komt een betonvloer in met nieuwe tegels

Alle radiatoren gaan er beneden uit en er wordt vloerverwarming aangelegd

pinkavocado

Volgens mij ben ik er nog niet eens.. Het is een MADHOUSE!

Ik ben vandaag alweer in het huis geweest om nieuwe kango’s (breekhamers) in ontvangst te nemen, we hebben er al 3 gesloopt namelijk.. En nu ga ik even flink wat eten voorbereiden voor komende week want ik heb het helemaal gehad met friet, pizza en kebab!

pinkavocado

Het huishouden in het appartement gaat natuurlijk ook gewoon door dus er zullen wat wasjes gedraaid moeten worden en pakketjes moeten uitgepakt worden. (Ik heb al bijna 2 weken pakketjes van Mango, ASOS, Douglas en de Bijenkorf staan!) Wanneer je geen tijd hebt om die uit te pakken heb je het dus ECHT druk 😉

Vanaf 16:00 ben ik weer in het nieuwe huis te vinden samen met onze o zo behulpzame vrienden die gewoon elke dag na het werk komen helpen en het hele weekend opofferen (HUUUGE THANKS!). Wanneer alles klaar is gaan we een flinke bbq geven 🙂

pinkavocado

 

Sorry voor de tijdelijke afwezigheid van afgelopen week, ik zal het z.s.m. goed maken met extra veel blog posts!

 

Liefs,

-Richelle,xx