Een overduidelijke trend van 2016 op interieur gebied : Een Scandinavisch interieur!

Pinterest gooit je dood met prachtige zwart-witte plaatjes met hier en daar een vleugje groen en hout maar het blijft lastig zelf een mooie combinatie te maken.

Ook voor mij, ik heb dan wel gestudeerd voor interieur stylist maar ik ben daarnaast ook een weegschaal 😉

Het aanbod is zo groot dat het lastig is om keuzes te maken.

Wat helpt om het overzicht te houden? Een moodboard maken!

Een moodboard maken is absoluut een goed idee bij het inrichten van welke kamer dan ook, het helpt je om een duidelijk beeld te krijgen en overzicht te houden.

Hoe vaak het mij wel niet gebeurd is dat ik verliefd wordt op een item in de winkel, het mee naar huis sleep en het helemaal niet blijkt te matchen.

No more!

Eerst een moodboard maken..

Scandinavisch interieur

En dan pas shoppen 😉

Je kan op een aantal verschillende manieren een moodboard maken, ik maak het in Photoshop en in mijn geval is het een daadwerkelijk meubelplan.

Het is ook prima om een A3 te beplakken met foto’s uit tijdschriften/woonmagazines, al is het maar om een bepaalde sfeer en kleurpalet te bepalen.

Zie je een gave paarse tas met een roze flamingo waar je helemaal happy van wordt? En een grijze stoel, witte salontafel en suède groene schoenen? Misschien matcht het wel super leuk, wie weet is dit wel jouw gouden combinatie! Knip het uit en leg het eens naast elkaar. Niet helemaal wat je verwacht had? Geen probleem, misschien duurt het een weekje- een maandje.. Wanneer jij warm wordt van jouw combinatie is het pas tijd om naar de winkel te gaan of online te gaan zoeken naar de items die matchen met jouw moodboard. Gegarandeerd geen spijt van de aankopen die gemaakt gaan worden 🙂

Ik heb gekozen voor een Scandinavisch interieur omdat het zo’n heerlijke basis kan zijn.

Misschien ben jij wel alleen warm te krijgen voor zwart/wit/grijs en strakke lijnen, wat helemaal prima is! Een Scandinavisch interieur is helemaal jouw ding.

Maar misschien wil jij ook wat kleur in je interieur, een pastel kleur misschien? Het levendige groen uit planten of warme houten accessoires?

De truc is om in de basis items te kiezen waar jij niet op uitgekeken gaat raken en de accessoires te kiezen op basis van je huidige obsessie, wat in mijn geval een tijdje turquoise is geweest! Die tijd is echt helemaal over, ik ben blij dat ik alleen accessoires in turquoise heb aangeschaft ik heb alles namelijk gewoon goud gespoten –> huidige obsessie.

Goed, mijn meubelplan!

scandinavisch interieur

 1. Grijs bankstel
 2. Sisal vloerkleed
 3. Wit/hout salontafel
 4. Wit rond kleed
 5. Gebreide poef
 6. Geitenleer loungestoel
 7. Zwart-wit poster 1 / poster 2
 8. Zwart-wit kussens
 9. Plant in pot
 10. Staan lamp 
 11. Zwarte bijzettafel
 12. Zwart wit vaas
 13. Groen palmblad

Een belangrijk stuk in een Scandinavisch interieur is de bank!

Die mag een tint grijs zijn, wit, zwart of bruin wil je de minimalistische look willen laten slagen 😉

Verder is het een goed idee om voor echte statement pièces te gaan, een minimalistisch design wordt niet opgevrolijkt door kleuren of veel accessoires dus wat je neerzet moet er ook echt staan! Ik ga standaard voor een robuuste bank, geen miezerige pootjes eronder en de zit en rugdelen moeten groots en vol zijn. Het is altijd slim om meerdere grote stukken te plaatsen i.p.v. vele kleintjes zodat het makkelijker is om een geheel te creëren.

Wat betreft de salontafel, stoelen, bijzettafel lamp etc. speel een beetje met de basiskleuren. Wat zwart hier, wit daar en speel met verschillende materialen zoals hout, gebreid textuur en sisal. Een interieur heeft altijd een mix aan materialen nodig.

Mis je toch een beetje kleur? Kies 1 kleur en/of een metallic en schaf daar accessoires in aan, kussens/kaarsen/beeldjes/kleedjes etc. Mocht je de fase weer voorbij zijn is het betaalbaar om voor een andere kleur te gaan 🙂

Happy moodboard making! Ga lekker met je A3 papier, schaar, lijm en tijdschriften in de tuin zitten. Zo deed ik het tijdens mijn studie in de lente! 🙂

-Richelle,xx