Ik heb vorige week al een uitgebreid artikel geschreven over de heilzame werking van verschillende soorten thee en waarom het verstandig is die aan te schaffen bij Holland & Barret (50% korting op elk 2e artikel!) Vandaag de dag komen ze met nog een interessantere actie namelijk het 2e artikel voor maar €1,-!

Daarom leek het me leuk nog wat producten uit te lichten die je in huis moet halen van Holland & Barret nu het extra voordelig is!

Dr. Organic Lavendel Deodorant

Ik gebruik al een tijdje een natuurlijke deoderant omdat de meeste deo’s uit de winkel alcohol & giftige stoffen bevatten. Je hebt veel lymfklieren onder je oksel en aangezien ik al heel mijn leven last heb van opgezwollen lymfklieren heb ik ervoor gekozen geen schadelijke stoffen meer te gebruiken op mijn huid. Een voorbeeld van de stoffen die je in commerciële deo’s kan vinden:

  • Aluminiumchloride is een bekend ingrediënt dat helpt om transpiratie te verminderen, maar het verwijdert ook kleur van kleding en vernielt stof.

  • Propylene glycol wordt gebruikt voor het ontvetten van motoren en het steriliseren van ander technisch materiaal
  • Aluminum zirconium tetrachlorhydrex (GLY) verstopt je poriën en vlekt je kleding wanneer het in aanraking komt met zweet (de gele vlekken). Aluminium wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer.
  • Steriele alcohol vertraagt ​​de verdampingssnelheid van water (zweet)

Lijkt die natuurlijke deo je nu geen betere oplossing tegen nare luchtjes? 😉 Ik ben allang blij wanneer je er voor kiest om dagelijks op de natuurlijke tour te gaan en wanneer je een dag vol met activiteiten gepland hebt staan in een tropisch klimaat kan je best een keertje wat sterkere deo gebruiken. Het gaat allemaal om balans!

Aspire Health Drink Cranberry

Soms heb je gewoon zin in een lekker en verfrissend drankje, in plaats van water of thee! En dan is dit drankje een héle goede keuze. Het bevat namelijk geen suiker, calorieën of kunstmatige zoetstoffen. Het is lekker & het drankje beweert zelfs bij te dragen aan vetverbranding. Doe mij er nog 1!

De Tuinen Essentiële Olie Tea Tree 10ml

Weet jij al van de antibacteriële werking van Tea Tree olie? Ik gebruik het zelf tegen acne, een druppeltje op een puistje of het ontsmetten na het uitknijpen van bijvoorbeeld mee-eters werkt perfect! Het is ook te gebruiken tegen andere soorten infecties, schimmel nagels, zwemmerseczeem, likdoorns, roos & psoriasis. Veel mensen hebben dit natuurlijke middel in de badkamer staan vanwege de ontsmettende werking. Het stinkt, btw! Maar het werkt 🙂

De Tuinen Aloe Vera Gel 98% 50ml

Het is algemeen bekend dat Aloe Vera een prettig middel is bij het verbranden van de huid. Maar dit is niet alles waar Aloe Vera goed voor is! Het doet eigenlijk alles wat je zoekt voor je huid. Het gaat namelijk veroudering tegen, het helpt bij acne & pigmentvlekjes en het werkt vochtinbrengend. Ik heb een Aloe Vera plant in mijn badkamer staan en wanneer ik de plant nodig heb breek ik er een stuk vanaf.. Dit is eigenlijk de állerbeste manier om Aloe Vera te gebruiken maar mocht jij het liever uit een potje halen is dat the next best thing 🙂

Holland & Barrett Spirulina Poeder

Dit is ook het moment om Spirulina poeder aan te schaffen! Normaal namelijk best een duur goedje, maar het is wel héél goed voor je. En ook heel belangrijk; je maakt er de mooiste instagram foto’s mee 😉 Het kleurt je smoothie bowl, koffie etc. namelijk BLAUW. En das gewoon super cool.

  • Spirulina is een krachtige anti-oxidant en heeft daarom ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer een product ontstekingsremmend werkt ben ik al verkocht want ik vind niks zo nasty en vervelend als ontstekingen!
  • Spirulina lijkt te werken tegen mondkanker. Ik zou liever zeggen ‘HET WERKT’ maar dit mag niet zomaar. Er is onderzoek gedaan in India en 47% van de proefpersonen is een jaar na het dagelijks innemen van spirulina kankervrij verklaard. Nadat ze gestopt zijn met spirulina, kwam de kanker bij de helft van de patiënten weer terug. (Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Spirulina ook werkt bij andere vormen van kanker, neem sowieso altijd eerst contact op met je dokter voordat je begint aan zelfmedicatie)
  • Het geeft je meer uithoudingsvermogen & spierkracht. Goed in je pre work-out smoothie dus!

Ik kan nog wel even doorgaan met het vermelden van voordelen maar die zijn EIN-DE-LOOS. Gewoon kopen en even googlen dus voor meer leuke weetjes over Spirulina!

Holland & Barrett Actieve Kool 260mg 100 Capsules

Actieve kool! Natuurlijk te gebruiken bij; diarree! Maar dat is niet alles. Actieve kool maakt je tanden witter (ja dit werkt echt) en het neemt overtollig vuil en talg op uit je huid zonder je huid uit te drogen. Het is complex om uit te leggen maar wat klei maskers vaak niet goed doen (zuigen naast het vuil, ook vocht uit je huid) doet actieve kool het wel goed : zuigt álleen vuil, geen vocht. Het is een top idee om actieve kool capsules te kopen en hier zelf gezichtsmaskers van te maken. Hoe je zo’n gezichtsmasker maakt? Nou zo:

holland barret

1 capsule actieve kool (mocht je Norit in huis hebben, das ook actieve kool he ;-))

2 theelepels Kurkuma, want als we toch goed bezig zijn kunnen we er net zo goed een ontstekingsremmer in gooien. (Geen Kurkuma in huis? KOOP HIER. Werkt o n t s t e k i n g s r e m m e n d!) Ik moet je wel waarschuwen voor de Kurkuma, het geeft je namelijk een geel gezicht! Deze gele gloed is te verwijderen met wat scrub en warm water maar mocht jij een héle gevoelige huid hebben en niet hard kunnen scrubben is het misschien een goed idee de Kurkuma weg te laten. Mocht je toch een extra ontstekingsremmer toe willen voegen kan je 10 druppels tea tree olie toevoegen.

1 theelepel Spirulina (mag je weglaten, bonus points als je het toevoegt want: werkt tegen huid veroudering, acne, uitslag etc. etc.)

2 theelepels rauwe honing (want het moet wel aan je gezicht blijven plakken)

Paar druppels water, net genoeg om het masker op je gezicht te kunnen smeren.

HET ULTIEME GEZICHTSMASKER! Geniet van je nieuwe glow & draag het recept bij je omdat vreemdelingen op je af gaan stappen om te vragen waarom je er zo geweldig uit ziet.

Fijne shopping spree!

Liefs,

-Richelle,xx