Hi!

 

Zoals jullie ondertussen allemaal wel weten ben ik momenteel ons nieuwe huis aan het verbouwen. Dat betekent dus niet alleen lange dagen, stoffige kleren en haren, vele tripjes naar de bouwmarkt maar ook: vettig en ongezond eten!

Ik probeer zoveel mogelijk gezond eten voor te bereiden maar het lukt toch niet altijd wanneer je om 22:00 uur pas thuis bent van het klussen. Dan wil je gewoon douchen en naar bed! Ik ben ook vaak onderweg van bouwmarkt naar bouwmarkt en hoe vaak ik al gewenst heb dat er ergens een gezond tentje naast de weg staat waar ik even een gezonde salade af kan halen of een bakkie roerei met avocado?! Simpel en gezond.

Dat hebben ze helaas nog niet uitgevonden (al zou dit wel kunnen bij Puur Pien aan de aalsterweg in Eindhoven!!) maar dus niet in de buurt van de bouwmarkten waar ik veelal ben.. Waardoor er maar weer een vette hap naar binnen gaat.

In de avonduren is het ook lastig omdat we de keuken nog niet gebruiken in het nieuwe huis. We leven op friet, pizza en brood!

Dit heeft vast wat effect gehad op mijn lijf en daarom heb ik besloten dat zodra de verbouwing achter de rug is ik een tijdje extra gezond ga eten, ik noem het express niet lijnen want daar ben ik geen voorstander van! Een gezonde lifestyle i.p.v. crash diëten is vele malen gezonder want zodra je weer normaal gaat eten zit het er zo weer aan. Maar er is niks mis met een tijdje extra streng letten op wat je eet om de toon te zetten.

Ik heb wat research gedaan en wat mij het meest aanspreekt is tijdelijk helemaal geen koolhydraten eten en bij elke maaltijd pu-erh thee drinken.

Niet al te ingewikkeld dus, ik hoef geen instructies te volgen en recepten op te zoeken zolang ik er maar voor zorg dat er geen rijst, pasta, brood etc. op tafel komt!

Zodra het wat rustiger is ga ik uitgebreid delen waar mijn ontbijt, lunch & avondeten uit bestaat zodat jij ook een kickstart kan maken naar een gezonde lifestyle.

 

Wat is Pu-erh Thee?

 

Pu-erh thee komt uit de Chinese provincie Yunnan, waar tot op de dag van vandaag nog steeds de allerbeste Pu-erh thee gekweekt wordt. De bevolking van China gelooft er zelfs in dat alleen de thee uit Yunnan goed genoeg is!

Pu-erh thee heeft veel voordelen waaronder:

Het zuivert je bloed

Het bevordert je darmwerking

Het stimuleert je spijsvertering

Het versterkt je immuunsysteem

Het verlaagt je cholesterolgehalte

Het vermindert je hongergevoel

Het verbetert je vetverbranding

Het werkt afslankend

 

Er wordt niet zomaar gezegd dat Pu-erh thee goed is voor afvallen, er is wetenschappelijk bewijs! Zhao Xuemin is een dokter uit China uit de 18e eeuw en dokter Xuemin was een voorstander van het drinken van Pu-erh thee. Hij heeft er een medisch artikel over geschreven en omschreef daarin ‘ Pu-erh thee is de meest werkzame thee tegen overtollige en schadelijke lichaamsvetten. Mensen die Pu-erh thee drinken leven langer en gezonder’ Zelf dronk dokter Xuemin de thee en hij is ouder dan 100 jaar geworden.

Daarnaast zijn er nog onderzoeken gedaan met groepen mensen die 4 weken lang Pu-erh thee dronken. Zij vielen tussen de 5 en 11 kilo af en aten weliswaar gezond maar dat deden zij voor het drinken van de thee ook! Artsen trokken de conclusie dat Pu-erh thee overtollig vet verwijderd uit het lichaam.

 

Waar kunnen we deze thee krijgen!?

 

Bij verschillende gezonde webshops waaronder Holland & Barret, de thee is ook te krijgen bij De Kruidvat en daar is hij uiteraard goedkoper al durf ik de werking niet te garanderen. Het zou zonde zijn wanneer je de thee 3x op een dag drinkt en er niks gebeurd, dus ik zou een euro extra uitgeven 😉

Over +/- 3 weken ga ik beginnen met mijn Pu-erh thee & geen koolhydraten ‘dieet’, wie doet er mee?! 🙂

 

Ik ga weer naar ons huis! Er moeten nog wat tegeltjes van de muur afgetikt worden & vuilnis voor de stort gesorteerd worden.

Yay..

Volgende week komen de stukadoors en dan kunnen we lekker beginnen met schilderen en het leggen van de vloer, can’t wait!

 

Fijne dag meisjes!

 

Liefs,

-Richelle,xx