Eerlijk.. Heb jij weleens via Google gezocht op: ”wat eten we vandaag?”

Ik wel namelijk, en niet 1x maar wel 100x.

Op die dagen dat je het gewoon echt even niet meer weet..

Ik had voorheen vaker van die dagen dan tegenwoordig omdat ik alle recepten die ik probeer en die makkelijk & lekker zijn bewaar in mijn notitie app op mijn telefoon.

Ik heb het in 3 categorieën staan:

Ontbijt

Lunch

Avondeten

Daar plaats ik dan alle recepten die ik op een doordeweekse dag zou kunnen maken, zodat ik nooit helemaal zonder inspiratie zit.

Als ik dit niet doe, vergeet ik een perfect gerecht gewoon 😉 ! Iedereen heeft het ook zo druk tegenwoordig, je kan niet alles onthouden.

Maar nu heb ik dus een go to gerecht, het is gezond, het is lekker, het is makkelijk.. Het is onze favoriete doordeweekse gerecht op het moment!

Namelijk:

Teriyaki chicken met rijst & groenten

YUMMMMM.

 

Wat heb je nodig (voor 2 pers.):

150 gram basmati rijst

200 gram doperwten (vriezer)

Bosuitjes, of lenteuitjes (hetzelfde)

Kippendijtjes of kiphaasjes

Voor de saus:

6 el sojasaus

1 tl Sai­tak­u Ri­ce vi­ne­gar

6 el Sai­tak­u Mi­rin sea­so­ning

2 tl Maizena

2 el Suiker of een zoetstof naar keuze (ik gebruik meestal honing of Xylitol)

Hoe maak je het:

Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat

Meng in een klein steelpannetje de sojasaus, mirin, rice vinegar, suiker of honing of zoetstof & zet op het vuur

Wanneer het sausje zachtjes kookt voeg je de maizena toe (ik meng dit eerst even met een paar druppels water)

Roer goed & laat het sausje op zacht vuur een beetje pruttelen en indikken

Snijd de kip en zet op het vuur in een beetje kokos of olijfolie (kippendijtjes heb je geen olie voor nodig, haasjes wel)

Ondertussen snijd je de bos of lenteui, bak samen met de erwten 3 minuten in een beetje olie

Wanneer de rijst klaar is kan je het bij de groenten gooien, bak de rijst nog even 4 minuten op. Voeg wat olie toe indien nodig.

Schep de rijst met groenten op, voeg de kip toe & schep er wat saus overheen.

wat eten we vandaag

LEKKERRRRRRR! 

Het is zelfs zooo lekker dat ik ooit kipspiesjes met deze saus meegenomen heb naar een party bij iemand thuis en sindsdien wordt dit gerecht gewoon geopperd wanneer ik mag koken voor onze vrienden of familie. Not kidding!

Ik vind het soms teveel moeite de saus steeds maar opnieuw te maken (ja, lui.nl) dus af en toe maak ik een grotere batch saus en die vries ik dan in!

Hetzelfde doe ik met de rijst & groenten want dat wil ik nog weleens meegeven aan mijn vriend als lunch (ja, verwend.nl)

 

Probeer het uit & laat me weten wat je er van vind!

 

Liefs,

-Richelle,xx

Follow my blog with Bloglovin