gezonde pannekoeken

Who doesn’t love pancakes!? Not me!

Het is al jaaren geleden dat ik ongezonde pannenkoeken gegeten heb omdat er tegenwoordig zoveel gezonde varianten zijn.

Zo maak ik regelmatig 3 ingrediënten pannenkoekjes (ei,banaan,chiazaad) & vandaag heb ik kant en klare pannenkoekjes gebruikt.

Niet de American pancakes die je kant & klaar in de koeling vind, ik heb glutenvrije pannenkoekjes gescoord!

Voornamelijk omdat ik de laatste tijd vaak last heb van mijn maag na het eten van gluten, ik dacht laat ik eens een weekje proberen om geen gluten te eten.. En toen kwam de realisatie dat gluten echt vrijwel OVERAL in zit? Ik dacht, no biggie.. Af en toe een glutenvrij boterhammetje!

Toen kwamen er kroketten in beeld, worstenbroodjes, paneermeel, roomboter paaskoekjes, crispy sushi rolls, soyasaus! ETCCCCCCCCCCC.

Ja, het was niet mijn allerbeste week!

Ehh.. In ieder geval waren de pannenkoekjes glutenvrij!?

gezonde pannenkoeken

Het recept:

De pannenkoeken is een kwestie van kopen & in de broodrooster mikken 🙂

Ingrediënten Saus:

1 kopje gesneden aardbeien

sap van 3 bloedsinaasappels

2 theelepels natuurlijk zoetstof of 1 eetlepel honing

glutenvrije pannenkoeken

Bereiding:

Plaats al de ingrediënten in een steelpannetje en zet op laag vuur. Laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe tot de saus dikker geworden is.

Plaats op het laatst de pannenkoekjes in de broodrooster en schenk de saus vervolgens over de pannenkoekjes.

Mocht je ze mooi willen serveren kan je het afmaken met poedersuiker en een topje munt.

glutenvrije pannenkoeken

Enjoy!

Liefs,

-Richelle,xx

Shop de post: