gezonde zomer snack

Zodra dat zonnetje begint te schijnen veranderen mijn eetgewoontes drastisch!

Ik heb in de ochtend minder zin in havermout en meer zin in frisse smoothie bowls, boterhammen in de middag maken plaats voor salades en in de avond is soep een favoriet. Voornamelijk de zomerse erwtensoep!

Nu de gezonde zomer snack nog, ik ben een groot snack fan aangezien ik niet veel kan eten maar wel vaak kleinere porties 😉

Nieuw seizoen, nieuwe gezonde snack !

gezonde zomer snack

Fris Fruit met Pure Chocolade

Terwijl ik deze snack aan het maken was kwam mijn vriend thuis en zijn reactie was: WOOOWW wat ben jij nou aan het maken! En weg waren een paar mandarijnen gedompeld in chocolade met een beetje zeezout.. Begrijpelijk, ze zijn heerlijk en je kan het zonder schuldgevoel eten!

WINNER!

En het makkelijke aan deze snack is: je kan het invriezen! Gewoon op een luie zondag maken dus en wanneer het zonnetje tevoorschijn komt haal je de lekkernij uit de vriezer om het buiten lekker op te eten. Of je schotelt het voor aan je bezoek, zullen ze zeker op prijs stellen!

Ingrediënten Fruit Mix:

2 Mandarijnen

2 Kiwi’s

200 gram Hollandse aardbeien

Bakpapier

100 gram pure chocolade

Optioneel: zeezout, amandelen, pindakaas, kokos

gezonde zomer snack

Instructies:

• Pel de mandarijnen

• Snijd de schil van de kiwi’s en snijd ze vervolgens in plakjes

• Ontkroon de aardbei door er 2x scheef in te snijden zodat je een hartje krijgt

• Smelt de pure chocolade au bain marie (zet een steelpannetje met wat water op het vuur, zet hier een bakje in en breek de chocolade in het bakje.)

• Dompel de fruitstukjes in de gesmolten chocolade en leg op een stuk bakpapier

• Wanneer de chocolade nog niet helemaal hard is kan je wat zout over de mandarijnen strooien (YUM!) & stukjes amandel over de kiwi en aardbeien voor een lekkere crunch! Mocht je het meteen opeten kan je wat creatiever zijn met bijv. pindakaas en kokos. Dit zou ik allemaal niet doen wanneer je het langer wilt bewaren.

Bewaar max 2 dagen in de koelkast of stop het in porties in de vriezer.

 

gezonde zomer snack

 

Geniet van het weer en je gezonde snack 🙂

 

Liefs,

-Richelle,xx