De 10 Badkamer Trends Van 2016 (Nog Steeds Hip In 2017)

Er is veel gebeurd op het gebied van badkamers in het jaar 2016, naast dat marmer helemaal terug in is en er voorzichtig gespeeld wordt met gouden en koperen elementen komen we nu ook prachtige vintage kleden tegen in badkamers, er wordt ontdekt dat planten helemaal niet misstaan, er worden kunstwerkjes opgehangen en subway tiles zijn inmiddels onmisbaar! Ontdek hier alle trends van 2016.

WOLLEN KLEED

badkamer trend wollen kleedje

Waarom zou je een standaard badmat van de Ikea in je badkamer leggen wanneer het ook een stijlvol kleedje kan zijn? Net zo zacht aan je voetjes en véle malen mooier.

PLANTEN

De 10 badkamer trends van 2016 (nog steeds hip in 2017)

Planten zijn niet alleen gunstig voor het zuurstofgehalte in een kamer, ze zijn ook gezellig! Ze voegen kleur en warmte toe. Een prima toevoeging voor alle ruimtes in huis dus.

GOUDEN KRANEN

Kranen en andere details zijn niet langer chroom in 2016! En dat is een detail waar ik erg blij mee ben. Goud voegt net wat meer warmte en luxe toe aan een ruimte, wanneer je voor gouden kranen gaat is het verstandig om met andere details ook voor goud te gaan zoals deurknoppen en spiegels.

ART DECO

De 10 badkamer trends van 2016 (nog steeds hip in 2017)

Het is niet te ontkennen dat Art Deco een harde comeback aan het maken is, jaren 30 woningen zijn volop in de belangstelling en naast fantastische glas in lood deuren is de trend ook in de badkamer terug te vinden.

SUBWAY TILES

Subway tiles danken hun naam aan het feit dat ze voornamelijk gebruikt worden bij ondergrondse metro stations. De reden dat ze momenteel zo populair zijn voor badkamers is omdat het kleinere tegeltje drukker is dan de gewoonlijke grotere tegel en dat voegt meer warmte toe in een kleine, vaak toch wel steriele ruimte!

Wandtegel metro

Wandtegel metro (€16,50 per m2)

BADKAMER MEUBEL

De 10 Badkamer Trends Van 2016 (Nog Steeds Hip In 2017)

Hoe gaaf is het om een meubel in je badkamer te hebben? Het liefst een lekkere comfortabele stoel of een zacht gestoffeerd bankje, hallo gezellige warme badkamer 🙂

Daybed Cube - Zwart

Daybed Cube (€538,60)

MARMEREN BADKAMER

Voor mij de ultieme badkamer! Marmer heeft een luxe/warme uitstraling en komt voornamelijk tot zijn recht in een gestucte badkamer met gouden/zilveren of bronzen details. Ook leuk om een marmeren detail toe te voegen aan de badkamer zoals bijvoorbeeld een dienblad voor je beauty items.

HOTEL ACCESSOIRES

Lelijke handzeep/shampoo flessen zijn tegenwoordig taboe. Steeds vaker worden er mooie flesjes aangeschaft om de uitstraling van je badkamer nog meer op te krikken. En het klopt dat al die pimpelpaars en groene flessen niet veel goeds doen voor je badkamer!

VRIJSTAAND BAD

De 10 Badkamer Trends Van 2016 (Nog Steeds Hip In 2017)

In bad gaan is pas echt een feestje wanneer je over een vrijstaand bad beschikt. Het liefst eentje met een staande kraan, want zeg nou zelf: Ziet dat er niet onwijs gaaf uit?

BADKAMER KUNST

Last but not least: kunst in de badkamer! Gelukkig heeft hier iedereen wel plekje voor.

PRADA Marfa Print

Dat waren ze! Welke trend is jouw favoriet?

Liefs

-Richelle, xx