5X AVOCADO TOAST

Avocado toast maken

Pink avocado zou Pink avocado niet zijn zonder heerlijke recepten met: Avocado!

Het komt bijna niet voor dat ik geen rijpe avocado in huis heb, ze staan standaard op het boodschappenlijstje! Af en toe is er geen rijpe avocado te vinden en dan liggen er harde avocado’s een week lang te rijpen in de fruitmand, erg frustrerend ๐Ÿ˜‰

Ik gebruik ze voor het ontbijt, de lunch & avondeten. Bijna elke dag gaat er wel minimaal 1 avocado doorheen! Aangezien wij thuis bijna geen slechte vetten eten zijn avocado’s een perfecte aanvulling op je dagelijkse behoefte aan vet (net als vette vis!)

Mijn favoriete manier van het verwerken van een avocado is lekker simpel: op toast, gewoon zo met een beetje peper en zout maar er zijn nog talloze andere heerlijke toppings die perfect samen gaan met avocado.

Avocado toast maken

Avocado toast met Cottage Cheese & tomaat.

Rooster volkoren of spelt brood en beleg het met Cottage Cheese, een beetje peper & zout, een halve avocado per 2 sneetjes en een halve tomaat per 2 sneetjes.

Gezond, makkelijk & heerlijk!

5x avocado toast

Avocado toast met een zachtgekookt ei

Wat wij standaard eten op zondagochtend (soms middag ;-))

Er gaat niks boven de combinatie van geroosterd brood, avocado en een zachtgekookt eitje.

Rooster het volkoren of spelt brood, kook een zachtgekookt ei (kook het water in een waterkoker, giet het over de eitjes in een steelpannetje met wat zout zodat een eventueel gebarsten ei stopt met stollen en zet het alarm op 6 min!) terwijl de eitjes koken prak je de avocado met wat peper, zout en citroensap. Beleg het brood met de guacamole en 1 eitje per snee brood. Smullen maar!

5x Avocado toast

Avocado toast met champignons

Wederom een favoriet! De combinatie van de zachte champignons met de romige avocado is een regelrechte hit. Het is daarnaast super easy om te maken. Rooster wat volkoren of spelt brood, prak de avocado & bak de champignons even kort aan, voor extra smaak voeg je wat peper, zout, cayenne, knoflook, kurkuma en paprika poeder toe. Bon Appetit!

5x avocado toast

Avocado toast met kipfilet

Voor de avocado bij ons in beeld kwam at mijn vriend vaak droge kipfilet op een rijstwafel of een cracker voor de lunch. No more! Hij versiert zijn dagelijkse dosis eiwitten nu regelmatig met avocado ๐Ÿ™‚ Of het nu op een geroosterde boterham is, een speltcracker of een rijst/maiswafel. Avocado & kip is the way to go!

5x avocado toast

Avocado toast met gerookte zalm

Nog zo’n gouden combinatie! Versier je geroosterd brood met avocado & gerookte zalm en ga los met extra smaken zoals: soja saus & wasabi (yesssssss) sla, peper & zout of komkommer en rode ui.

Zijn er nog overheerlijke combinaties die echt in dit lijstje moeten staan? Let me know! ๐Ÿ™‚

-Richelle xx