Ze zijn er weer! Ik was vorig jaar al dol op de moestuintjes, al heb ik ze allemaal dood laten gaan.. Om een of andere reden kwam ik niet verder dan ze laten kiemen en vervolgens niet zo goed te weten wat ik er nou mee moest doen. Wellicht had ik gewoon niet zoveel zin er tijd in te steken 😉

Dit jaar is het anders! Ik ben niet zo fanatiek bezig met ze allemaal sparen, ik plant gewoon wat ik heb en ik vind de app ook erg handig! Anders zou ik zeker weten vergeten ze water te geven. Mocht je de app nog niet op je telefoon hebben staan, hij heet AHmoestuintje en hij geeft aan hoe je de plantjes laat kiemen, hoe vaak ze water nodig hebben en hoe je ze moet verpotten. Super handig!

Momenteel heb ik:

Tijm

Zonnebloem

Spinazie

Wortel

Dille

Peultje

Komkommer

Phacelia (weet iemand wat dit is? :p)

Paksoi

Rode biet

Cavolo nero

Juffertje in het groen

Peterselie

 

Ik heb alleen Dille & Spinazie verpot op het moment & Phacelia is ook al 4 cm lang dus daar moet ik ook aan geloven.

Het verpotten is even een rommelig werkje maar het is extra leuk wanneer je er wat moois van maakt! Ik ben gisteren naar de kringloopwinkel geweest om alle roze potjes te kopen die zij hadden, ik was €7,50 kwijt en ik heb straks een leuk roze hoekje in de tuin met verse groenten en kruiden (mits het allemaal goed gaat)

Mocht een roze hoekje niet jouw ding zijn heb ik wat andere ideeën gevonden die je misschien wel helemaal het einde vind!

De meeste groenten hebben de buitenlucht nodig maar veel kruiden kunnen ook binnen staan als ze maar voldoende daglicht krijgen. Je hebt dus niet al teveel nodig om jouw eigen groenten en kruiden te groeien!

 

Ideeën voor binnen:

ah moestuintjes

Dit is een low budget manier voor het verpotten van je moestuintjes! Bijna alle kringloopwinkels hebben deze ouderwetse blikken wel staan voor een zakcentje zodat jij er deze prachtige creaties van kan maken. Ik heb ze zelf gespot bij een kringloopwinkel in Eindhoven genaamd De Grootse Bazaar aan de Hugo van der Goeslaan.

ah moestuintjes

Nog een leuke manier voor het verpotten van je moestuintjes! Theekopjes hebben niet genoeg ruimte voor de groenten maar wel voor de kruiden :). Leuke theekopjes zijn ook voor een klein bedrag te vinden bij de kringloopwinkel. Vaak worden ze zelfs in setjes van 4 verkocht.

ah moestuintjes

Ook leuk! Je moestuintjes verpotten in aluminium blikken en die bewaren op een dienblad. Bind er een strik omheen voor een extra touch 🙂

 

Voor buiten:

Bij de Ikea hebben ze hele leuke oplossingen voor het uitstallen van je groenten en kruiden voor je balkon of in de tuin. Denk aan ladders, barcarts, tafeltjes & grote bakken om meerdere moestuintjes in te plaatsen. Mocht je niet teveel geld uit willen geven hieraan raad ik je aan eerst een kijkje te nemen bij een kringloopwinkel! Ik heb daar gisteren namelijk al een hele coole rotan barcart zien staan, dat zou super gaaf zijn voor je moestuintjes! Vaak hebben kringloopwinkels hippe dingen in stock, omdat ”ouwe meuk” nou eenmaal vaak terug in style komt 🙂

 

ah moestuintjes

ah moestuintjes

Ben extra creatief en gebruik een winkelwagentje (niet mijn verantwoordelijkheid waar jij die vandaan haalt :p.) Dit idee is ook leuk met een oude kruiwagen!Volgooien met zand en planten maar 🙂

ah moestuintjes

 

Hopelijk heb jij genoeg inspiratie op gedaan om jouw moestuintjes project awesome te maken! Ik heb mijn roze potjes nog even binnen staan en wanneer ik volgende week de sleutel van ons koophuis krijg (YAY!) verhuis ik mijn moestuintjes met me mee. Pictures are coming soon!

 

Liefs,

-Richelle,xx