Wij eten al jaren graag wraps als avondeten omdat het makkelijk, gezond & lekker is maar recentelijk hebben we onze wrap game nog een niveautje hoger getild! Het is namelijk ook een ideale basis voor ontbijt & lunch. Ik voeg er bijna altijd avocado aan toe omdat dat de vulling van de wraps romig maakt zonder er saus aan toe te voegen, je kan makkelijk een avond van te voren avocado toevoegen aan een wrap zonder dat het de volgende dag yukkie is.

Wraps komen in alle soorten & maten en zonder het ingewikkeld te maken kan ik je vertellen dat de Original kant en klare wraps van Santa Maria van de Albert Heijn het gezondst zijn! Nog gezonder is natuurlijk zelf wraps maken maar ik kan niet in jouw agenda kijken dus ga voor hetgeen waar jij je goed bij voelt! Wij gaan meestal voor de kant en klare variant omdat ik de ingrediënten van de Santa Maria wraps prima vind, soms maak ik wraps zelf en dan bak ik er meteen genoeg voor de hele week. Your freezer is your best friend!

Ingrediënten Wraps:

  • 250 gram speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el olijfolie/kokosolie
  • snufje zout
  • 150 ml warm water

Bereiding:

  • Los de bakpoeder op in een beetje warm water.
  • Stop de bloem, zout, olijfolie of kokosolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.
  • Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg.
  • Snijd het deeg in 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met folie en laat 5-10 minuten rusten.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol de balletjes dun uit.
  • Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge pan op middelhoog vuur, dit gaat vrij snel dus je kan er beter bij blijven staan! Zodra er bruine bubbeltjes omhoog komen is hij klaar.

Ontbijt Wraps met Ei & Avocado

ontbijt wraps

Ingrediënten voor 2 wraps:

  • 1 heel ei
  • 2 x eiwit
  • 3 lente uitjes
  • 1 Tomaat
  • Halve avocado

Bereiding:

  • Snijd de lente uitjes & tomaat in kleine stukjes en bak een paar minuten in een beetje kokos of olijfolie.
  • Kluts de eieren en voeg toe aan het ui & tomaat mengsel, roer tot het ei gaar is.
  • Snijd ondertussen de avocado in partjes & beleg de wrap met het ei mengsel & de avocado
  • Voeg wat peper & zout toe.

-Ik maak deze wraps altijd een avond van te voren en dan rol ik ze in aluminium folie zodat mijn vriend ze makkelijk mee naar zijn werk kan nemen.

Lunch Wraps met Zalm & Avocado

zalm wraps

Ingrediënten voor 2 wraps:

  • 100 gram gerookte zalm
  • Halve rode ui
  • Handje botersla
  • Handje Rucola
  • Halve Avocado
  • 4 plakjes komkommer

Optioneel: Plakjes mango geeft een heerlijke zoete twist!

Bereiding:

Snijd de zalm in reepjes, de ui in stukjes, de avocado in partjes, de komkommer in plakjes, vul de wrap en vouw dicht!

Rol eventueel in aluminium papier voor een lunch on the go 😉

Lunch Wraps met Kip & Bloemkoolrijst

kip wraps

Ingrediënten voor 2 wraps:

  • 100 gram kipfilet (mogen plakjes of stukjes zijn, ik heb altijd gekookte kip stukjes in de vriezer van Muscle Meat. Ideaal!)
  • Halve mango
  • Bakje bloemkoolrijst (bij de appie in de koeling) Niet lui? Je kan natuurlijk ook zelf een bloemkool raspen, succes!
  • 3 lente uitjes
  • Peper & zout

Bereiding:

  • Snijd de mango in reepjes en bak kort aan in een grillpan, niet in het bezit van een grillpan? Een gewone pan werkt ook prima.
  • Snijd de lente uitjes in reepjes en bak kort aan samen met de bloemkoolrijst in een beetje olijf/kokosolie.
  • Het groentemengsel is klaar wanneer de bloemkoolrijst bruin begint te kleuren.
  • Vul de wraps met het groentemengsel, de plakjes mango & de kip en voeg nog wat peper & zout toe.

Avondeten Wraps Teriyaki Zalm

zalm wraps

Ingrediënten voor 4 wraps:

  • 300 gram rauwe zalm
  • 5 lente uitjes
  • Zakje Aziatische wokgroenten met sojabonen (koeling Appie)
  • Zakje AH Excellent Teriyaki saus

Optioneel: Zelf saus maken

  • 6 el soja saus
  • 6 el mirin seasoning
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 2 el honing
  • 2 tl Maizena (in een klein bakje met wat water oplossen)

Bereiding:

Indien je de saus zelf maakt:

  • Voeg de ingrediënten voor de saus in een klein steelpannetje en laat het zachtjes koken tot het stroperig wordt.
  • Plaats de zalm stukken apart in aluminium folie waar je een pakketje van kunt maken
  • Voeg de wokgroente toe in het pakketje + de gesneden lente uitjes en giet de saus over de zalm/groenten
  • Vouw de pakketjes dicht en plaats 7 minuten in een voorverwarmde airfryer op 200 graden. Geen airfryer?
  • Plaats de pakketjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Wanneer de zalmpakketjes klaar zijn maak je de zalm klein met een vork en verdeel je de inhoud van de pakketjes over 2 wraps.
  • Steek er een prikker in zodat de wraps dicht blijven en eet smakelijk!

Avondeten Groente Wraps

groenten wraps

Ik ben er heel lang van overtuigd geweest dat avondeten vlees,vis of kaas moet bevatten om het een geslaagde maaltijd te kunnen noemen. Maar sinds mijn mama me deze wraps heeft voorgeschoteld ben ik het daar niet meer mee eens 🙂 Deze wraps kan je met allerlei groenten maken maar wat het écht lekker maakt is het zure van de augurk & het romige van de avocado en de aioli.

Ingrediënten voor 4 wraps:

  • 2 rode (punt) paprikas
  • 8 plakjes augurk
  • 4 el aioli
  • Zakje ijsbergsla
  • 4 lente uitjes
  • 1 avocado
  • 2 wortels
  • +/- 8 cherry tomaten
  • Zout en peper

Bereiding: 

  • Snijd de cherry tomaten door de lengte, de paprika in reepjes, de lente uitjes in ringetjes, de avocado in partjes en rasp de wortels.
  • Bak de gesneden groenten kort aan in een beetje olijfolie
  • Beleg ondertussen de wraps met 1 el aioli per wrap, avocado, plakjes augurk, sla en geraspte wortel
  • Schep hier de gebakken groenten overheen, voeg een snufje zout en peper toe en vouw de wrap dicht! Prik er eventueel een prikker in zodat hij dicht blijft.

Mocht jij nog een geniaal recept voor wraps bezitten hoor ik dat graag!

-Richelle,xx